Rullekake med rørte jordbær

Rullekake eller swissroll som den faktisk heter, er en enkel klassiker. Du kan fylle den med det syltetøyet du ønsker. Her har vi brukt rørte jordbær med grove biter i.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 egg
  • 1 dl sukker
  • 2,5 dl hvetemel
  • 0,25 ts bakepulver
  • 2 ss sukker til strø på kaken

Fyll

Pynt

  • 4 g mandelflak

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  3. Sikt mel og bakepulver i eggedosisen og vend det forsiktig rundt med en slikkepott.
  4. Kle en langpanne med bakepapir og bre røren jevnt utover.
  5. Stek kaken midt i stekeovn i 10-12 minutter.
  6. Vend kaken ut på et bakepapir strødd med sukker. Fjern bakepapiret som ble brukt under steking. La kaken avkjøle litt. Legg gjerne ett kjøkkenhåndkle over.  Da holder kaken seg myk og den er lettere å rulle samme.
  7. Spre rørte jordbær over nesten hele kaken, la det være igjen 2 cm på langsiden fra deg.
  8. Rull kaken stramt sammen ved hjelp av bakepapiret. La skjøten ligge ned. Dryss over mandelflak.
  9. Skjær rullekaken i passe tykke stykker. Server gjerne pisket krem eller vanilje is til. Noen er glad i ekstra rørte jordbær til også. Velg selv.
Del på Facebook